Logo

Freezedry lugu


  • Nagu tihti elus, võivad suured asjad saada alguse juhusest ja vajadusest. Nii sündis ka Freezedry - armastusest tervisliku ja säilitusaineteta toidu vastu.
  • Aastal 2011 otsis firma asutaja Mermi külmkuivatatuid maasikaid jaekaubandusvõrgust, millele ei oleks lisatud suhkruid, et neid lisada täiendavalt nii müsli kui hommikusöögihelveste hulka. Otsingud luhtusid. Nii ei jäänudki muud üle, kui süveneda külmkuivatamise saladustesse ja õppida ise valmistama täiuslikult külmkuivanud maasikaid, millel oleks Eestimaa maasikate originaalne magus maitse ja lõhn.
  • Mida on võimalik külmkuivatada?
  • Selgus, et külmkuivatada on võimalik kõike. Saab kuivatada aedvilju, ürte, marju, seeni, valmistoite, küpsiseid, vetikaid, lilli jne. Freezedry OÜ alusveendumus on, et toit peab olema maitsev, tervislik, säilitusainetevaba ning pakkuma lisaks toiteväärtusele ka positiivset emotsiooni.
  • Kõik Freezedry OÜ tooted arendatakse välja ja valmistatakse Eestis, Lääne-Virumaal Simuna alevikus asuvas tootmishoones. Tooted valmivad väikestes partiides ning kogu tootmisprotsessi algusest lõpuni kontrollides saame kindlad olla toodete kvaliteedis ja värskuses. Tootearenduses kombineerime aastasadu järeleproovitud põhjamaiseid maitseid uuenduslike toorainete ja tootmisvõtetega. Oma toodetes kasutame vaid kõige kvaliteetsemat toorainet, mis pärineb Eestist ja mujalt. Nii palju kui võimalik, kasutame Eestimaist toorainet, sest just seda teame, tunneme ja armastame kõige rohkem.
Tehnoloogia
Tehnoloogia Tehnoloogia
Tehnoloogia Tehnoloogia
Tehnoloogia Tehnoloogia
Tehnoloogia


TEHNOLOOGIA


  • Külmkuivatamine on üks parimaid ja uudseimaid toidu säilitamise meetodeid. Lõuna-Ameerikas, Andides elavad indiaanlased avastasid kaks sajandit tagasi, et kui jäätunud toitu viia kõrgemale mägedesse, kus on madalam õhurõhk, siis hakkavad jääkristallid ära auruma ehk sublimeeruma. See avastus aitas leiutada kahekümnenda sajandi algul, aastal 1904, uue, täiuslikuma meetodi toiduainete säilitamiseks, mida nimetatakse lõofiliseerimiseks või külmkuivatamiseks. Külmkuivatamine toimub sublimatsiooni teel, mille puhul vaakumi abil muudetakse vesi tahkest olekust gaasiliseks, läbimata vedelikufaasi.
  • Külmkuivatamist kasutatakse toiduainete sh. marjade, seente, puuviljade, maitsetaimede kuivatamisel.
  • Külmkuivatamise kõigus säilib toiduainete loomulik maitse, lõhn, välimus ja toiteväärtus. Tänu valmistoodete väikesele veesisaldusele puudub vajadus lisada neile säilitusaineid.
Tehnoloogia


Freezedry OÜ: Simuna, Lai 4, Eesti 46401 Tel: +372 501 4985 info@freezedry.ee