Logo
TEHNOLOOGIA
  • Külmkuivatamine on üks parimaid ja uudseimaid toidu säilitamise meetodeid. Lõuna-Ameerikas, Andides elavad indiaanlased avastasid kaks sajandit tagasi, et kui jäätunud toitu viia kõrgemale mägedesse, kus on madalam õhurõhk, siis hakkavad jääkristallid ära auruma ehk sublimeeruma. See avastus aitas leiutada kahekümnenda sajandi algul, aastal 1904, uue, täiuslikuma meetodi toiduainete säilitamiseks, mida nimetatakse lõofiliseerimiseks või külmkuivatamiseks. Külmkuivatamine toimub sublimatsiooni teel, mille puhul vaakumi abil muudetakse vesi tahkest olekust gaasiliseks, läbimata vedelikufaasi.
  • Külmkuivatamist kasutatakse toiduainete sh. marjade, seente, puuviljade, maitsetaimede kuivatamisel.
  • Külmkuivatamise kõigus säilib toiduainete loomulik maitse, lõhn, välimus ja toiteväärtus. Tänu valmistoodete väikesele veesisaldusele puudub vajadus lisada neile säilitusaineid.
Tehnoloogia


Freezedry OÜ: Simuna, Lai 4, Eesti 46401 Tel: +372 501 4985 info@freezedry.ee